شرط کاهش نرخ ارز آزاد/بانک مرکزی چه نقشی دارد؟

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال

نرخ دلار

یک تحلیلگر اقتصادی گفت: اگر بانک مرکزی انضباط بخشی را در تخصیص ارز رعایت کند باید به کاهش و حتی سقوط نرخ ارز تا کف کانال ۸۰ هزار تومان امیدوار باشیم.

حسن حسن‌خانی کارشناس پولی و ارزی در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم در خصوص اهمیت نرخ ارز تامین کالا‌های اساسی و هشدار نسبت به شوک‌درمانی اقتصادی در شرایط کنونی، گفت: در اقتصاد، یک نرخ ارز با عنوان ارز سیاستی وجود دارد که بانک مرکزی به کالا‌های حمایتی تخصیص می‌دهد که این نرخ، علاوه بر اینکه کالاهای اساسی را قیمتگذاری می‌کند و باعث کاهش تورم می‌شود؛ لنگر ارزی نیز برای سایر نرخ‌های ارز در بازار‌ها محسوب می‌شود.

وی در این باره تصریح کرد: اگر بانک مرکزی بتواند این لنگر را با نرخ‌های متعادل به خوبی در اقتصاد حفظ کند، نرخ ارز بازار آزاد نیز به واسطه اثر گرفتن از آن در اقتصاد کنترل می‌شود؛ اما مشروط بر اینکه بانک مرکزی مدیریت قابل قبولی در این نرخ داشته باشد.

این تحلیلگر اقتصادی گفت: خوب اداره کردن این نرخ بدین معناست که میزان تخصیص و تامین ارز چه ارز ترجیحی و ارز تجاری به صورت موثر با یک حرکت کاملا روان بدون صف‌های بلند تخصیص و تامین ارز شکل بگیرد. با توجه به اینکه در کشور دو مکانیزم تخصیص ارز اعم از مکانیزم تخصیص ارز ترجیحی که 28500 تومان است و ارز تجاری داریم؛ سیاست تخصیص ارز حمایتی را با نرخ اعلامی بانک مرکزی باید قابل توجه و مثبت ارزیابی کرد.

حسن‌خانی با اشاره به تداوم تخصیص ارز ترجیحی به واردات سال آینده کالاهای اساسی با همان نرخ 28500 تومان و تثبیت نرخ ارز تجاری در یک کانال مشخص، اظهار کرد: تصمیمات دولت و بانک مرکزی در راستای عدم افزایش نرخ ارز ترجیحی و ارز تجاری بدین جهت مثبت ارزیابی می‌شود، زیرا بالا بردن این نرخ‌ها کمکی به اقتصاد کشور نبود، بلکه موجب افزایش تورم و تنگ شدن بیش از پیش معیشت مردم می‌گردید.

این کارشناس و تحلیلگر اقتصادی تاکید داشت: در این موضوع تردیدی وجود ندارد که همه کالا‌های دریافت کننده ارز ترجیحی اساسی و ضروری هستند و در یک مسیر خاصی قرار دارند که باید به صورت سفارشی وارد کشور شوند بنابراین نوع نگاه سیاست گذار به عدم کاهش رفاه مردم در این حوزه مطلوب است.

وی در ادامه بحث افزود: با توجه به اینکه اصولا نرخ ارز تجاری با نگاه به ارز سیاستی بالا می‌رود یا پایدار می‌ماند اگر بانک مرکزی بتواند با همراهی وزارت صمت، جهاد کشاورزی و سازمان غذا و دارو مصارف ارزی کالا‌ها را کنترل کند و منابع خود را بیش از حد واقعی و مورد نیاز به این کالا‌ها اختصاص ندهد و از بازگشت ارز حاصل از صادرات استفاده کند، دست بانک مرکزی برای مداخله در بازار تجاری باز و شرایط مداخله در بازار غیر رسمی نیز فراهم می‌شود لذا بانک مرکزی می‌تواند نرخ ارز را در سایر بازار‌ها کنترل کند.

حسن‌خانی در ادامه بحث به سیگنال‌های کاهش نرخ ارز طی هفته‌ها و ماه‌های آینده نیز اشاره‌ای داشت و گفت: در صورتی که با تداوم سیاست گذاری‌های درست این سیگنال به فعالان بازار داده شود و آنها به شرایط اقتصاد کشور اطمینان بیابند، یعنی نسبت به هماهنگی سیاست‌ها، ذخایر ارزی بانک مرکزی و فروش نفت و بازگشت ارز حاصل از فروش نفت مطمئن شوند، می‌توانیم امیدوار باشیم نرخ ارز در بازار غیر رسمی به تدریج کاهش می‌یابد و می‌تواند با نرخ ارز تجاری همگرا شود.

این کارشناس و تحلیلگر اقتصادی در پایان با اشاره به روند کاهشی نرخ ارز که در حال حاضر شاهد هستیم، خاطر نشان کرد: دلار وارد کانال 89 هزار تومانی شده و  می‌توان امیدوار بود بیشتر از این هم کاهش یابد. اگر بانک مرکزی انضباط بخشی را در تخصیص ارز رعایت کند باید به کاهش و حتی سقوط نرخ ارز تا کف کانال 80 هزار تومان امیدوار باشیم.

آغاز حراج سکه‌های ۸۶ از ساعت ۱۲ امروز

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال

حراج سکه

از ساعت ۱۲ امروز سه‌شنبه ۷ اسفندماه، ربع سکه بهار آزادی ضرب سال ۱۳۸۶، نیم سکه طلای بهار آزادی ضرب سال ۱۳۸۶ و تمام سکه طلای بهار آزادی ضرب سال ۱۳۸۶ بانک مرکزی، بدون بسته بندی عرضه می‌شود.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، امروز سه‌شنبه 7 اسفندماه، ربع سکه بهار آزادی ضرب سال 1386، نیم سکه طلای بهار آزادی ضرب سال 1386 و تمام سکه طلای بهار آزادی ضرب سال 1386 بانک مرکزی، بدون بسته بندی عرضه می‌شود.

متقاضیان برای ثبت سفارش در هشتادمین حراج می‌توانند از طریق سامانه مرکز مبادله ایران به نشانه اینترنتی market.ice.ir اقدام کنند. بازه واریز وجه برای شرکت در این حراج، ساعت 8 تا 11:30 روز سه‌شنبه مورخ 7 اسفندماه است.

خاطرنشان می‌شود، شرکت در حراج های گذشته منعی برای حضور در حراج هشتادم ندارد و اشخاصی که در این حراج شرکت می کنند، می‌توانند در حراج های بعدی نیز حضور یابند.

گفتنی است، متقاضیان شرکت در حراج های سکه طلای سامانه معاملات مرکز مبادله ایران، می‌توانند طی 7 روز هفته و 24 ساعت شبانه روز، از طریق سامانه معاملات این مرکز به آدرس اینترنتیmarket.ice.ir، اقدام به ثبت نام و احراز هویت کنند.

حداکثر ثبت سفارش؛ 5 قطعه سکه

کلیه اشخاص حقیقی با تابعیت ایرانی بالای 18 سال تمام شمسی می‌توانند در این حراج شرکت کنند و حداکثر حجم سفارش و خرید برای هر متقاضی مجموعا 5 قطعه سکه است. به نحوی که می‌توان 5 قطعه ربع سکه یا 5 قطعه نیم یا 5 قطعه تمام سکه، یا ترکیبی از هر سه شامل تمام سکه، نیم  و ربع سکه باشد که جمع هر سه باهم نباید بیش از 5 قطعه باشد.

متقاضیان توجه داشته باشند که در هر سفارش خود از انواع سکه، صرفاً می‌توانند یک سفارش فعال داشته باشند؛ به این معنی که متقاضیان برای ثبت سفارش خرید هر نوع قطعه سکه، فقط یکبار می‌توانند تعیین قیمت و تعیین تعداد سکه را انجام دهد.

واریز وجه؛ ساعت 8 تا 11:30 روز سه‌شنبه

متقاضی خرید موظف است پیش از ارسال سفارش خرید در سامانه، معادل ریالی 100 درصد ارزش سفارش خرید به انضمام کارمزد را از طریق درگاه پرداخت اینترنتی در کیف پول خود تامین کند. وجه مذکور در کیف پول کاربر تا پایان جلسه حراج مسدود می‌شود.

بازه واریز وجه، ساعت 8 تا 11:30 روز سه‌شنبه مورخ 7 اسفندماه است. پس از اتمام این دوره زمانی، امکان پرداخت وجه و در نتیجه شرکت در حراج وجود ندارد.

یادآور می‌شود، واریز وجه از هر کارت بانکی متقاضی که دارای شماره شبا باشد، امکان پذیر است؛ بنابراین، واریز وجه معاملات از طریق کارت‌های هدیه، بن کارت، کارت اعتباری مرابحه و کارت‌های بانکی فاقد شماره شبا ممنوع است.

ثبت شبای بانک ملی، صرفا برای فرآیند برگشت وجه است و الزامی وجود ندارد که واریز فقط از کارت بانک ملی انجام شود.

شایان ذکر است، امکان واریز وجه از یک یا چند کارت متعلق به شخص مقدور است؛ اما واریز از حساب مشترک ممنوع است.

شروع جلسه حراج ساعت 12

شروع جلسه حراج راس ساعت 12، روز سه‌شنبه 7 اسفندماه است و بازه ثبت سفارش نیز از ساعت 12 الی 14 خواهد بود. بازه نظارت و تخصیص نیز از ساعت 14 تا 16 همان روز است و ساعت 16 نیز نتایج حراج اعلام می‌شود. متقاضیان جهت اطلاع از نتیجه حراج به سامانه حراج سکه طلای مرکز مبادله ایران مراجعه کنند.

شیوه برگزاری حراج نیز از طریق ثبت سفارش و تخصیص بر مبنای اولویت قیمت-زمان انجام می‌شود.

بازگشت وجه طی 48 ساعت روز کاری

شایان ذکر است، وجوه باقی مانده در کیف پول تا 48 ساعت روز کاری پس از جلسه حراج به شناسه بانکی(شبا) تعریف شده در حساب کاربری عودت داده می شود. متقاضیان توجه داشته باشند که جهت انجام فرایند بازگشت وجه باقی مانده در کیف پول، باید صرفا یک شناسه بانکی(شبا) مربوط به بانک ملی ایران را در حساب کاربری خود ثبت کنند و این حساب باید متعلق به کاربر باشد.

کارمزد و هزینه های عملیاتی

کارمزد معامله معادل یک در هزار (0,1 درصد) ارزش معامله است.

شایان ذکر است، خریدار موظف است در هنگام دریافت سکه طلای خریداری‌شده از شعبه انتخاب‏ شده در سامانه، به ازای هر قطعه سکه طلا (اعم از سکه تمام، نیم سکه و ربع سکه) مبلغ 300 هزار ریال به عنوان هزینه تحویل به شعبه بانک عامل پرداخت کند.

در صورتی که خریدار در مهلت مشمول هزینه انبارداری (14 تا 21 روز کاری از زمان تخصیص سکه طلا) جهت دریافت سکه طلای خریداری‌شده به شعبه انتخاب‏ شده در سامانه مراجعه کند، باید علاوه بر هزینه تحویل، به ازای هر قطعه سکه طلا (اعم از سکه تمام ، نیم سکه و ربع سکه) مبلغ 500 هزار ریال به ازای هر روز به عنوان هزینه‌ی انبارداری به شعبه بانک عامل پرداخت کند. خریدار موظف است هزینه‌های عملیاتی مربوط به بانک عامل (هزینه تحویل و هزینه انبارداری) را به هنگام دریافت سکه طلای خریداری‌شده به بانک عامل پرداخت کند.

آغاز تحویل سکه از 16 اسفندماه

متقاضی می‌تواند جهت سهولت در دریافت فیزیکی سکه از لیست شعب بانک ملی، نزدیک ترین شعبه به محل کار یا سکونت خود را انتخاب کند و الزامی وجود ندارد که متقاضی حتما در شعبه تحویل سکه حساب داشته باشید.

متقاضیان جهت دریافت سکه، به جدول زمانی تحویل سکه توجه داشته باشند. زمان تحویل بدون هزینه انبارداری سکه طلا، در بازه زمانی 16 الی 23 اسفندماه است؛ طی این دوره فقط هزینه تحویل از سوی شعب بانک عامل دریافت می‌شود. هزینه تحویل 30 هزار تومان به ازای هر سکه برای کل دوره خواهد بود.

اشخاصی که طی بازه زمانی 25 اسفندماه الی 7 فروردین‌ماه برای دریافت سکه اقدام می‌کنند، باید هزینه انبارداری نیز پرداخت کنند. هزینه انبارداری سکه طلا 50 هزار تومان در هر روز به ازای هر سکه خواهد بود و به شعبه بانک عامل پرداخت می‌شود؛ این هزینه شامل روزهای تعطیل نیز خواهد بود.

در صورتی که اشخاص در بازه زمانی تحویل سکه اقدام به دریافت سکه نکنند، معامله فسخ و پس از اعلام بانک عامل وجه معامله پس از کسر کارمزد خرید و سایر هزینه های عملیاتی به کیف پول خریدار عودت داده می شود؛ در صورت انفساخ معامله به دلیل عدم مراجعه خریدار به شعبه انتخاب شده در سامانه جهت دریافت سکه طلا در مهلت مقرر، خریدار به مدت 180 روز از ثبت هرگونه سفارش خرید در سامانه منع می شود.

 

هشدار کمبود گازوئیل در جهان

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال

میزان عرضه گازوئیل در جهان به اندازه ای کاهش پیدا کرده که این احتمال وجود دارد تا در سراسر جهان شاهد کمبود آن باشیم.

طبق گزارش جدید پرس، در آینده ای نزدیک طوفان کاملی در بازارهای جهانی گازوئیل به وجود می آید. همزمان با کاهش ظرفیت پالایشگاه ها در دنیا، میزان ذخایر گازوئیل با آغاز فصل سرما در نیمکره شمالی کاهش پیدا کرده است. کاهش میزان عرضه گازوئیل تاثیرات منفی بر روی شبکه حمل و نقل می گذارد؛ زیرا این سوخت منبع حرکت کشتی ها، قطارها، کامیون ها و منبع مناسبی برای گرمایش کسب و کار و خانه ها به شمار می آید.

بر اساس نظر متخصصان، با توجه به کاهش میزان عرضه گازوئیل و افزایش قیمت آن در تمام بازارهای دنیا، تا چند ماه آینده شاهد کمبود این سوخت در سراسر جهان خواهیم بود. این موضوع تاثیرات بسیار منفی و فاجعه باری را در پی خواهد داشت که افزایش تورم یکی از مخاطرات آن خواهد بود.

با توجه به اینکه قیمت گازوئیل و بنزین متاثر از قیمت جهانی نفت خام است، محدود بودن عرضه، موجب افزایش قیمت گازوئیل در تمام بازارها می شود.

افزایش قیمت گازوئیل موجب شده که اقتصاد آمریکا 100 میلیارد دلار هزینه ایجاد کند. به این ترتیب میزان ذخیره گازوئیل در آمریکا در این فصل از سال به پایین ترین میزان خود رسیده است؛ بطوری که گزارش شده این کشور تنها برای 25 روز امکان عرضه گازوئیل را داشته باشد.

همزمان با آغاز ریاست جمهوری جو بایدن، قیمت گازوئیل بالغ بر 256 درصد افزایش پیدا کرده است؛ بطوری که در سال جاری به قیمت 5 دلار و 37 سنت رسید و بعد از آن تا 3 دلار و 51 سنت کاهش پیدا کرد.

کمبود گازوئیل علاوه بر آمریکا در شمال شرق اروپا نیز مشهود است. همینطور پیش بینی می شود با توجه به تحریم ها و محصولات نفتی روسیه، میزان ذخایر اروپا در ماه های آتی بیشتر نمود پیدا کند.

تحلیلگران اقتصادی معتقدند که دلایل کمبود گازوئیل در جهان کاملا مشخص است. کاهش تقاضا برای سوخت در پی قرنطینه های کرونایی، موجب شد بعضی از پالایشگاه ها با تعطیلی روبرو شوند. علاوه بر این حرکت به سمت سوخت های پاک هم موجب کاهش سرمایه گذاری در این بخش شده است؛ بطوریکه میزان ذخایر آمریکا بالغ بر 1 میلیون بشکه در روز کاهش پیدا کرده است. اروپا نیز اختلال در کشتیرانی و اعتراضات کارگران را شاهد بوده که در نهایت موجب آسیب رسانی به تولیدات پالایشگاه شد. تمامی این عوامل در کنار اجرایی شدن تحریم های اتحادیه های اروپا علیه روسیه شرایط را بدتر از قبل کرده است.

دریافت اخبار بیشتر در آهن24 کوروش

تماس با ما

  • icon
    آدرس :بازارآهن تهران(شادآباد)، بلوار 45متری بهار شمالی،مرکز تجاری پارس فلز،بلوکE،پلاک12
  • icon
    تلفن ۱ : 02166306162 
    تلفن ۲ : 02166246019
  • icon
    موبایل : ۰9128460162
    تلگرام: ۰9128460162