صادرات فولاد جایگزین خام فروشی شود
صادرات فولاد جایگزین خام فروشی شود
وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه ایران در دولت یازدهم از واردکننده به صادرکننده فولاد تبدیل شد، گفت: باید ظرفیت های معدنی و صنعتی در کشور به گونه ای هماهنگ شوند که به تدریج صادرت سنگ آهن خام و سنگ آهن دانه بندی متوقف و به جای آن فولاد را صادر شود.
به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از روابط عمومی ایمیدرو، محمدرضا نعمت زاده در مراسم بهره برداری از نخستین کارخانه گندله سازی در منطقه سنگان خواف در جنوب خراسان رضوی افزود: ایران در سال گذشته 6.6 میلیون تن فولاد به خارج از کشور صادر کرد و این رویه موجب شد تا ایران در دولت یازدهم تبدیل به صادرکننده فولاد شود. این در حالی است که میزان صادرات سال 92 به 200هزار تن رسیده بود.
وی گفت: در ابتدای دولت یازدهم حجم تولید سنگ آهن خام در کشور سالانه 63 و نیم میلیون تن بود اما اینک به 75 میلیون تن رسیده و قرار است تا پایان سال، این میزان به 100 میلیون تن برسد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: همچنین در ابتدای فعالیت دولت یازدهم سالانه 28 میلیون تن کنسانتره سنگ آهن تولید می شد که این رقم اکنون به 46 و نیم میلیون تن کنسانتره در سال رسیده و قرار است تا پایان سال میزان تولید کنسانتره سنگ آهن نیز به 55 میلیون تن برسد.
نعمت زاده افزود: همچنین در ابتدای فعالیت دولت یازدهم سالانه 21 میلیون تن گندله تولید می شد که این رقم هم اینک به سالانه31 میلیون تن رسیده و در این بخش هم قرار است تا پایان سال به 45 میلیون تن برسد.
وی ادامه داد: حجم تولید فولاد اسفنجی نیز در ابتدای فعالیت دولت یازدهم سالانه 18 و هفت دهم میلیون تن بود. این میزان نیز هم اینک به 30 میلیون تن در سال رسیده و قرار است تا پایان سال به 34 و نیم میلیون تن برسد.
نعمت زاده گفت: در تلاش هستیم زنجیره تولید فولاد را در ایران از استخراج تا آخرین مرحله تولید کامل کنیم و صادرات فولاد به صورت گسترده آغاز تا تبدیل به ارزش افزود برای کشور شود.
وزیر صنعت، معدن و تجارت در ادامه همچنین پیرامون توسعه اکتشافات معدنی گفت: هم اینک در یکی از بزرگترین مناطق دارای ذخایر سنگ آهن کشور واقع در سنگان خواف 12 هزار کیلومتر مربع اکتشاف تکمیلی در خصوص سنگ آهن انجام شده که نتایج آن نشان می دهد باید تولید کنسانتره را در منطقه سنگان به 22 و نیم میلیون تن و تولید گندله را به 17 و نیم میلیون تن برسانیم.
وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: برای تولید این میزان کنسانتره و گندله حداقل باید 40 میلیون تن سنگ آهن از معادن سنگان استخراج تا خوراک واحدهای گندله سازی و کنسانتره تامین شود.
وی منطقه سنگان را دچار محدودیت شدید آبی توصیف و بیان کرد: برای بخش های ذوب و ریخته گری در زنجیره تولید فولاد در سنگان نیاز به آب است لذا تصمیم بر این گرفته شد که واحدهای ذوب و ریخته گری این منطقه به مکان دیگری که آب مورد نیاز را داشته باشد منتقل شوند.
نعمت زاده افزود: به همین منظور یک واحد ذوب در نیشابور افتتاح شد و واحدهای ریخته گری و ذوب دیگر برای این منظور به بهره برداری خواهند رسید. تلاش می شود آب مورد نیاز واحدهای گندله سازی و کنسانتره سنگان تامین کنیم اما صاحبان واحدها در این مناطق باید با حداقل آب موجود بتوانند تولید خود را ادامه دهند.
- توضیحات
- نوشته شده توسط واحد فروش
- دسته: اخبار
- منتشر شده در 12 مرداد 1396
- تاریخ ایجاد در 12 مرداد 1396
- آخرین به روز رسانی در 12 مرداد 1396
- بازدید: 903